Humanitaire hulp aan Cuba ter bestrijding van de COVID-19-pandemie


Humanitaire hulp aan Cuba ter bestrijdin
Download • 105KB

Beste landgenoten, familie en vrienden:

De Vereniging van Cubanen in Nederland roept de Cubanen in Nederland, hun familie, vrienden en alle organisaties die Cuba ondersteunen op om bij te dragen aan de donatie van artikelen bestemd voor Cubaanse ziekenhuizen die een kritieke rol spelen bij het redden van levens tijdens de COVID-19 pandemiecrisis.

Cuba beschikt over het medicijn Recombinant Human Interferon Alpha 2B, dat helpt om het afweersysteem van door het virus besmette patiënten te verhogen en het aantal sterfgevallen te verminderen.

Cuba helpt andere landen met zijn medische expertise en ontwikkeling, maar het heeft geen toegang tot grondstoffen, instrumenten, apparatuur en andere zaken die van vitaal belang zijn voor de bestrijding van deze crisis.

De blokkade die de Verenigde Staten aan Cuba hebben opgelegd, is nog intenser geworden, en in de huidige crisis wordt Cuba op onmenselijke wijze de toegang tot de internationale markt ontzegd om aan te schaffen wat het land nodig heeft voor haar ziekenhuizen.

In het licht van deze situatie hebben we besloten om daadkrachtig te reageren en een container met essentiële artikelen voor ziekenhuizen voor te bereiden, met de verenigde steun van ons allemaal.

De artikelen die nodig zijn: 1. Lakens 2. Matrasbeschermers/moltons 3. Handdoeken 4. Dweil doeken 5. Allesreiniger (zakken) 6. Vloeibaar wasmiddel 7. Reinigingsmiddelen en -werktuigen (dweilen, emmers, vloertrekkers, dweilstokken) 8. Ontsmettingsmiddel (Bactesam of andere soortgelijke vloeistoffen) 9. Huishoudhandschoenen 10. Afvalzakken

Let op: Graag uitsluitend een bijdrage met deze artikelen Zorg ervoor dat de artikelen in dozen zijn verpakt (behalve artikelen waarbij dit niet mogelijk is) en voorzien zijn van een etiket dat verwijst naar de inhoud.

Ook is het belangrijk dat u een paklijst maakt met daarop het soort product, de hoeveelheid en de prijs. Stuur de lijst in Excel-formaat per e-mail naar het volgende adres: info.acholanda@gmail.com.

Dit is nodig om de definitieve lijst te faciliteren die bij uitvoer uit Nederland en bij de douane in Cuba moet worden ingediend.

Het maakt tegelijkertijd mogelijk dat de artikelen zo min mogelijk worden behandeld door het personeel van de export en de douane en dat de richtlijnen worden gevolgd m.b.t. de COVID-19 hygiëne maatregelen.

De artikelen kunnen op de volgende locaties en tijdstippen worden geleverd: Jollemanhof 24, 1019 GW, Amsterdam. Afleverdatum: 8 tot 25 mei 2020 Aflevertijden: van 13:00 uur tot 18:00 uur Let op: Gelieve te mailen om te coördineren wanneer u de donatie komt brengen: julio@micuba.nl

Mark S. Clarkelaan 11, 4761 RK Zevenbergen Haven M511, Haven Moerdijk Afleverdatum: 25 tot 29 mei 2020 Aflevertijden: van 10:00 uur tot 12:00 uur. Contactpersoon: Jorge Hernández Telefoon: 06-10856060 Let op: Gelieve te bellen om te coördineren wanneer u de donatie komt brengen. De laatste dag voor de aflevering van producten is 29 mei en de definitieve sluiting van de container is 30 mei 2020.

Rekening houdend met de bepalingen die in Nederland van kracht zijn als gevolg van COVID-19, moeten de volgende maatregelen in acht worden genomen: - Houd 1,5m afstand tussen personen - Niet meer dan 2 personen bij de levering aanwezig - Op locatie van levering wordt één levering per keer geaccepteerd, d.w.z. dat u buiten moet wachten en een afstand van 1,5 m moet aanhouden - Blijf niet langer dan nodig om het werk van degenen die de levering ontvangen te vergemakkelijken

Als u twijfels of vragen heeft, kunt u contact opnemen met het volgende e-mailadres van de Vereniging van Cubanen in Nederland: info.acholanda@gmail.com

Beste landgenoten, familie en vrienden, met een zandkorrel kunnen we het verdriet van onze familieleden in Cuba verlichten. Gelieve deze oproep te verspreiden binnen uw netwerk en via social media.

Dank u wel voor uw steun. We kunnen dit samen doen! Deze oproep is gedaan door de Vereniging van Cubanen in Nederland. Als u lid wilt worden van onze vereniging, stuur ons dan een e-mail naar bovenstaand adres om u te registreren.

Getekend: Task Force Ayuda a Cuba Vereniging van Cubanen in Nederland Volg ons: https://www.cubanosenholanda.com/blog 3 mei 2020

Entradas Recientes

Ver todo
Logo ACH_edited.jpg

Asociación de cubanos en Holanda en colaboración con la Embajada y el Consulado de Cuba en los Países Bajos.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now